Cum congelăm strugurii

Cum congelăm strugurii

Strugurii sunt o sursă excelentă de potasiu, vitamina E, antioxidanți și fibre insolubile. Fiind sezonul strugurilor, vă prezentăm o modalitate de păstrare a acestora pentru mai mult timp: congelarea. Putem congela orice soi de struguri, cu sau fără sâmburi, în funcție de preferințe.

Instrucțiuni

1. Înlăturăm boabele de struguri de pe ciorchine.

2. Spălăm bine boabele de struguri sub jet de apă rece.

3. Uscăm boabele cu un prosop de bucătărie din hârtie sau cu un prosop textil care nu lasă scame.

4. Punem boabele într-o tavă joasă, într-un singur strat, având grija ca tava să încapă în congelator.

5. Băgăm tava în congelator și o lăsăm până când boabele de struguri devin ferme (4-5 ore).

6. După congelarea boabelor de struguri, le transferăm într-o pungă pentru congelator pe care o închidem cât mai bine pentru a o etanșa. Băgăm punga cu boabele de struguri în congelator pentru depozitarea pe termen lung. 

Strugurii pot rezista în congelator până la 12 luni. Îi putem folosi pentru a prepara sucuri, smoothie sau deserturi (precum tarte cu struguri). De asemenea, îi putem folosi pe post de cuburi de gheață în apă, sucuri sau cocktail-uri sau îi putem consuma ca atare atunci când avem poftă de o gustare sănătoasă și rece.

Spor la treabă!

All comments