Plante de interior, ușor de îngrijit

Plante de interior, ușor de îngrijit

Pentru cei foarte ocupați sau mai uituci din fire, există plante ușor de întreținut, cărora le priesc condițiile noastre de trai (temperatură, umiditate). Acestea cresc în pământ obișnuit pentru flori sau substrat special pentru plante suculente și pot supraviețuii unor perioade mai lungi în care nu sunt îngrijite sau udate.

1. Aloe Vera

Aloe este o plantă suculentă ușor de crescut. Frunzele plantei sunt lungi, rigide și sunt umplute cu gel, iar anumite specii pot prezenta țepi pe marginile frunzelor. Planta Aloe are nevoie doar de un substrat special pentru suculente, lumină puternică indirectă și să fie udată doar după ce pământul s-a uscat complet. Așadar, planta poate supraviețui unor perioade mai lungi fără a fi udată, dar nu va supraviețui dacă o udăm prea mult.

2. Arbore de cauciuc (Ficus)

Arborele de cauciuc vine în multe variante, cu frunze de un verde închis sau deschis, sau frunze pestrițe. Frunzele se vor șterge din când în când cu o lavetă umezită. Ficusul are nevoie de multă lumină indirectă și un sol puțin umezit. Arborele de cauciuc trebuie replantat atunci când crește, de preferat într-un ghiveci greu și un sol care se drenează bine.

3. Trifoi nobil (Oxalis triangularis)

Oxalis este o plantă de culoare mov cu flori albe sau roz, asemănătoare trifoiului. Aceasta își închide și deschide frunzele și florile în funcție de lumină. Trifoiul nobil trebuie plantat într-un sol care se drenează ușor și are nevoie de multă lumină indirectă. În anotimpurile mai calde, planta trebuie udată când se usucă pământul de la suprafață. Iarna trebuie udată o dată la 2-3 săptămâni.

4. Floarea Flamingo (Anthurium sp.)

Cunoscută pentru florile sale roșii în formă de inimă, floarea Flamingo este o plantă ușor de întreținut. Se va planta într-un amestec format din pământ pentru flori și perlit. Floarea nu tolerează lumina puternică, așadar o vom așeza într-un loc cu lumină medie indirectă și o vom uda când pământul este uscat.

5. Cactus (Cactaceae)

Cactusul se află în topul plantelor care se îngrijesc ușor. Cactușii cresc foarte bine în medii uscate și calde, cu lumină din belșug. Se udă de două ori pe lună.

Cu ajutorul acestor plante ne putem crea un mediu verde acasă, aducând un pic de natură în viața noastră, fără prea multă bătaie de cap.  

All comments