pufoase

pufoase

Clătitele subțiri, umplute de obicei cu gem sau cremă de ciocolată au farmecul lor aparte, dar câteodată e timpul pentru puțină diversificare. 

Mai jos găsiți rețeta noastră de clătite pufoase, numite și clătite americane.

Ingrediente pentru 11-12 clătite:

  • 300 gr. făină albă (cernută);
  • 20 gr. praf de copt;
  • 1/2 linguriță sare;
  • 60 gr. zahăr;
  • 2 ouă (mărime medie);
  • 440 ml. lapte;
  • 70 gr. unt topit (lăsat apoi să se răcească);
  • 2 lingurițe esență de vanilie (sau după gust).

Preparare:

1. Într-un bol adăugăm ouăle, laptele, untul, esența de vanilie și le mixăm la viteză mică. Apoi adăugăm zahărul, sarea, făina și praful de copt și le amestecăm pentru a le omogeniza.

2. Aluatul nu trebuie amestecat prea mult, iar câteva cocoloașe nu reprezintă o problemă. După omogenizare, aluatul trebuie să aibă o consistență mai groasă și cremoasă. Dacă acesta este prea gros și nu curge de pe tel, putem să mai încorporăm pe rând câte 2 linguri de lapte până ajunge la consistența cremoasă pe care o dorim.

3. Încingem o tigaie neaderentă la foc mic spre mediu, apoi o ungem cu puțin ulei sau unt topit. Cu ajutorul unui polonic luăm din aluat, îl turnăm în centrul tigăii (nu e necesar să întindem aluatul) și lăsăm să se gătească până când la suprafața clătitei apar mici bule care încep să se spargă (1-2 minute). Întoarcem clătita cu o spatulă și o lăsăm să se gătească 1-2 minute și pe partea cealaltă. Clătitele trebuie să aibă o culoare aurie pe ambele părți. Repetăm procesul până când terminăm aluatul.

4. Clătitele pufoase pot fi servite cu miere sau sirop de arțar plus unt topit, fructe, înghețată etc.

Poftă bună!

All comments