5 lucruri interzise in mașina de spălat

5 lucruri interzise in mașina de spălat

Pentru a ne bucura de mașina noastră de spălat și de hainele noastre cât mai mult timp, este necesar să știm câteva reguli. Anumite articole de îmbrăcăminte sau obiecte se pot deteriora în timpul unui ciclu de spălare/stoarcere sau pot distruge mașina de spălat.

1. Obiecte din metal, precum monede sau chei

Aceste mici obiecte, inofensive la prima vedere, pot avea un efect devastator asupra mașinii de spălat. Monedele pot distruge pompa de evacuare, în timp ce cheile pot zgâria interiorul tamburului sau pot bloca filtre sau valve. Așadar, este necesar să verificăm buzunarele hainelor înainte de a le introduce în mașină.

2. Articole de îmbrăcăminte foarte mici (ex: șosete de bebeluși)

Aceste articole pot rămâne blocate în furtunuri sau orificii ale mașinii de spălat. Pentru a spăla articolele mici putem folosi săculeți special creați pentru mașina de spălat.

3. Atenție la articolele cu nasturi și fermoare

Fermoarele pot agăța alte articole de îmbrăcăminte, iar nasturii lăsați închiși pot lărgi gaura de nasture. Pentru a preveni aceste deteriorări vom închide întotdeauna fermoarele și vom deschide mereu nasturii.

4. Haine pline de păr de animale

Atunci când devine umed, părul de animale de pe materialele textile se poate lipi de interiorul mașinii de spălat și poate forma cocoloașe care pot înfunda țevile de evacuare. Înainte de a introduce în mașina de spălat articolele acoperite cu păr de animale, este necesar să le curățăm de păr, cât mai mult posibil, folosind aspiratorul, o mănușă de menaj umezită sau role pentru scame.

5. Detergent în exces

Folosirea unor cantități detergent mai mari decât cele menționate de producător, nu rezultă în haine mai curate. Din contră, hainele vor rămâne îmbibate cu un reziduu și vor fi necesare mai multe clătiri. De asemenea, în timp, se vor aduna depuneri în interiorul mașinii de spălat, fiind necesar apoi s-o curățăm mai des.

Toate comentariile