Aripioare de pui la cuptor

Aripioare de pui la cuptor

Astăzi vom găti o variantă mai sănătoasă a aripioarelor de pui, cu un mix de condimente ce le va transforma în cele mai gustoase aripioare la cuptor.

Ingrediente

  • 1/2 lingură paprika afumată
  • 1/2 lingură praf de ceapă
  • 1/2 lingură sare
  • 3/4 lingură zahăr brun
  • 1/2 linguriță praf de chili
  • 3/4 linguriță paprika
  • 3/4 linguriță chimen măcinat
  • 1/2 linguriță praf de usturoi
  • 1/2 linguriță piper Cayenne (opțional)
  • 1/4 linguriță piper negru măcinat
  • 1/4 linguriță oregano uscat
  • 1/4 linguriță cimbru uscat
  • 1/2 linguriță muștar
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • Aprox. 1 kg aripioare de pui cu piele, secționate

Important!

În cazul în care găsim doar aripioare întregi, le secționăm înainte de gătire.
Dacă aripioarele sunt congelate, le lăsăm să se dezghețe complet.

Instrucțiuni de preparare

Primul pas în pregătirea aripioarelor este să amestecăm toate condimentele, inclusiv muștarul, într-un bol mic.
Un secret în pregătirea celor mai gustoase aripioare de pui constă în tamponarea fiecărei aripioare cu un prosop de hârtie, în acest fel mixul de condimente va adera mult mai bine pe suprafața aripioarelor.

După ce le-am tamponat bine, punem aripioarele într-un vas încăpător, adăugăm cele două linguri de ulei și amestecăm cu mâna. Apoi adăugăm mixul de condimente și frecăm fiecare aripioară până când toate aripioarele vor fi acoperite cu condimente.

Pentru scurgerea grăsimii și a excesului de apă din aripioare vom avea nevoie de o tavă cu grătar. În cazul în care nu avem o astfel de tavă, vom pune aripioarele direct pe grătarul cuptorului (vezi imaginea de mai jos), uns în prealabil cu puțin ulei, iar sub acesta vom așeza o tavă adâncă în care vom pune două degete de apă (fără apă, grăsimea scursă din aripioare se va arde și va emana un miros neplăcut).



Aripioarele se dau la cuptorul încins la 200 de grade Celsius pentru 45-50 minute.
Se vor servi imediat după gătire, cu sos sau cu garnitura preferată.

Poftă bună!