Congelarea fructelor de pădure

Congelarea fructelor de pădure

Fie că vorbim despre zmeură, mure, afine sau coacăze, fructele de pădure reprezintă o sursă excelentă de vitamine, minerale și fibre, atât de necesare organismului nostru. Una dintre cele mai bune metode de păstrare a acestor fructe pentru o perioadă mai îndelungată este conservarea lor prin congelare. Astfel, ne putem bucura de gustul și proprietățile lor pe tot parcursul anului, folosindu-le în băuturi răcoritoare sau deserturi delicioase.

Iată pașii pe care trebuie să îi urmăm atunci când vrem să congelăm corect fructele de pădure.

  1. Pentru o calitate sporită a congelării, fructele pe care dorim să le congelăm trebuie să fie cât mai proaspete. În prima fază vom sorta fructele, înlăturându-le pe cele stricate sau pe cele care prezintă urme de degradare.

  2. Pentru a nu le zdrobi, spălăm cu grijă fructele apoi le lăsăm să se scurgă într-o strecurătoare timp de 10-15 minute, după care folosim un prosop de hârtie pentru a absorbi și restul de apă.

  3. Așezăm fructele într-un singur strat, fără a le înghesui, într-o tavă puțin adâncă. Acest lucru va grăbi congelarea, iar fructele se vor congela uniform. Dăm tava la congelator între 5 și 10 ore sau până când observăm că fructele s-au întărit complet.

  4. După congelare, punem fructele în pungi pentru congelator, le sigilăm cât de bine putem, apoi le așezăm din nou în congelator.

Fructele congelate utilizând această metodă pot fi păstrate în congelator între 6 și 12 luni.

Spor la treabă!

Toate comentariile