Cum congelăm căpșunile

Cum congelăm căpșunile

Fiind în plin sezon al căpșunilor, ne-am gândit să vă propunem o modalitate de congelare a acestora pentru a ne bucura de ele cât mai mult timp. Proaspete sau congelate, căpșunile reprezintă o sursă importantă de vitamine și minerale, precum vitamina C, vitaminele B6 și B9, fier, magneziu și potasiu. Le putem consuma la micul-dejun, în deserturi și smoothie-uri, sau atunci când dorim o mică gustare.

Pasul 1

Când vrem să congelăm căpșunile, mai întâi le spălăm sub jet de apă rece, iar apoi le îndepărtăm codițele. Pentru a le usca, le tamponăm ușor cu un prosop de hârtie și le putem tăia în bucăți mai mici (opțional).

Pasul 2

Punem căpșunile într-o o tavă tapetată cu hârtie pentru copt, lăsând spațiu între ele pentru a se congela individual. Punem tava în congelator și o lăsăm aproximativ două ore sau până când căpșunile sunt congelate complet. 

Pasul 3

După congelarea acestora, le mutăm într-o pungă alimentară specială pentru congelator. Înainte să legăm punga la gură, scoatem tot aerul din aceasta, prevenind astfel deshidratarea și oxidarea căpșunilor.

Căpșunile congelate astfel pot fi păstrate în congelator la -18 grade Celsius până la 12 luni.

Toate comentariile