Cum păstrăm pentru mai mult timp florile tăiate

Cum păstrăm pentru mai mult timp florile tăiate

Florile tăiate sunt o încântare pentru simțurile noastre, dar din păcate, viața lor nu este prea lungă. Anumiți factori, precum lipsa nutrienților, prezența bacteriilor sau toaletarea necorespunzătoare, pot scădea considerabil speranța de viață a florilor noastre preferate.

Pentru a ne bucura de acestea cât mai mult timp, vă prezentăm câteva trucuri ce pot prelungi viața florilor:

1. Tăierea tulpinilor și a frunzelor

Înainte să punem buchetul de flori în apă, trebuie să-l pregătim un pic. Cu o foarfecă ascuțită vom tăia aprox. 2 cm. din fiecare tulpină, poziționând foarfeca la unghi de 45 de grade. Acest lucru va preveni deteriorarea tulpinilor și va permite florilor să absoarbă mai multă apă. Repetăm procesul la fiecare 2-3 zile. De asemenea, vom tăia frunzele de la baza tulpinilor, frunze care în mod normal ar sta în apă. Astfel, vom scădea nivelul bacteriilor din apă și vom păstra apa curată și fără mirosuri neplăcute pentru mai mult timp.

2. Schimbarea apei și curățarea vazei

Este recomandat să schimbăm apa florilor și să spălăm vaza o dată la 2 zile. Astfel înlăturăm bacteriile acumulate în vază.

3. Înlăturarea florilor sau a părților ofilite

Înlăturarea florilor moarte este esențială deoarece acestea pot forma mucegai și vor contamina florile sănătoase.

4. Plasarea într-un loc potrivit

Florile trebuie plasate într-un loc răcoros, ferit de razele directe ale soarelui. Temperaturile mai scăzute ajută la conservarea florilor.
Este recomandat să nu așezăm vaza cu flori lângă fructe. Bananele, merele și roșiile produc cantități mari de gaz de etilenă care va grăbi ofilirea florilor.

5. Adaos de nutrienți

Nutrienții sunt esențiali pentru sănătatea florilor și o dată scoase din pământ, acestea nu mai pot beneficia de ei. Din fericire, în magazinele de profil există îngrășământ special conceput pentru florile tăiate, menit să înlocuiască hrana pe care florile o iau de obicei din pământ. Aceste îngrășăminte conțin potasiu, fosfor, azot și alte substanțe organice necesare.

Sperăm ca trucurile noastre să vă fie de folos și să vă bucurați din plin de primăvara!

Spor la treabă! 

Toate comentariile