Curățarea cuptorului cu microunde

Curățarea cuptorului cu microunde

Curățarea cuptorului cu microunde poate reprezenta o adevărată provocare, în special din cauza spațiului mic și a murdăriei întărite. Noi vă prezentăm o metodă de curățare a interiorului cuptorului ce nu necesită frecare.

Pasul 1: Într-un vas potrivit pentru cuptorul cu microunde (exclus vase din metal sau plastic) adăugăm 350 ml. apă și o jumătate de lămâie tăiată felii. Punem vasul în cuptor și îl pornim la putere maximă pentru 5-6 minute. Acidul citric din lămâie și aburul creat prin fierberea apei vor înmuia rapid resturile alimentare întărite. După ce cuptorul s-a oprit, nu deschidem ușa, ci așteptăm 5-8 minute pentru ca vasul cu apă să se răcească și murdăria să se înmoaie mai bine.

Pasul 2: Pentru curățarea cablului electric, decuplăm cuptorul de la sursa electrică, inspectăm cablul pentru a vedea dacă este deteriorat, apoi îl putem șterge de praf. Deschidem ușa cuptorului, scoatem vasul cu apă și farfuria, apoi ștergem interiorul cu un burete de vase sau o lavetă umedă. 

Pasul 3: În cazul în care observăm zone în care murdăria nu s-a înmuiat complet, putem prepara o pastă din două părți bicarbonat de sodiu și o parte apă, apoi o aplicăm peste murdăria încăpățânată, lăsând să acționeze aproximativ 5 minute (adaptăm cantitatea de soluție în funcție de cât avem de curățat). Având în vedere spațiul mic, folosim bicarbonatul de sodiu deoarece acționează rapid și este mult mai ușor de clătit spre deosebire de detergentul de vase. După ce au trecut cele 5 minute, ștergem complet bicarbonatul cu o lavetă umedă.

Pasul 4:  În cazul în care prezintă murdărie întărită, farfuria cuptorului poate fi curățată tot cu pasta formată din bicarbonat și apă, altfel, este suficient să o ștergem cu laveta umedă sau să o spălăm rapid cu detergent de vase și apă caldă.

Pasul 5: De asemenea, exteriorul cuptorului poate fi șters cu laveta umedă sau spălat cu un burete de vase înmuiat în puțină apă și detergent de vase. Pentru exteriorul cuptorului nu este recomandat bicarbonatul de sodiu deoarece poate zgâria plasticul (învelișul exterior).

Pasul 6: Așezăm înapoi farfuria, recuplăm cuptorul cu microunde la sursa electrică și gata! 

Strălucitor, gata de folosit, avem un cuptor cu microunde ca nou.