Curățarea suprafețelor din inox

Curățarea suprafețelor din inox

Curățarea suprafețelor din inox ne poate da mari bătăi de cap, mai ales din cauza amprentelor și a urmelor de apă. 

Un lucru de bază în curățarea inoxului este observarea texturii acestuia. Întotdeauna vom curăța, usca sau lustrui suprafața respectivă în direcția striațiilor. În cazul în care curățăm de-a latul striațiilor, reziduurile substanțelor de curățenie și murdăria vor intra mai adânc în fisurile suprafeței.

Iată câteva metode pentru o curățare mai ușoară.

1. Apă + lavetă

Dacă nu este prea murdară suprafața, o lavetă care nu lasă scame (ex. lavetă pentru geamuri) și puțină apă călduță pot face minuni. Este cea mai sigură metodă de curățare. Înmuiem laveta în apa călduță și ștergem suprafața din inox în lungul striațiilor, apoi cu o lavetă absorbantă din microfibră uscăm suprafața pentru a evita depunerile de minerale din apă, ștergând în aceeași direcție.

2. Detergent de vase + ulei

Detergentul de vase reprezintă o soluție eficientă pentru a degresa și curăța murdăria de pe suprafețele din inox. Adăugăm câteva picături pe o lavetă umezită în prealabil și ștergem suprafața în lungul striațiilor. Clătim suprafața doar cu laveta înmuiată în apă și apoi ștergem cu o lavetă uscată tot în lungul striațiilor. Pentru un aspect lucios, vom lustrui suprafața cu o lavetă pe care am adăugat câteva picături ulei special pentru inox sau ulei folosit pentru îngrijirea bebelușilor.

3. Detergent pentru geamuri 

Detergentul pentru geamuri este eficient pentru înlăturarea amprentelor. Turnăm sau pulverizăm detergent pe o lavetă din microfibră și ștergem zonele cu amprente, apoi clătim și uscăm. Nu pulverizăm soluția direct pe suprafață deoarece vor rămâne urme ale picăturilor și va trebui să frecăm suprafața mai mult pentru a îndepărta urmele respective.

4. Făină

Făina este recomandată atunci când vrem să lustruim chiuvetele, oalele sau tigăile fabricate din inox. Mai întâi vom înlătura resturile alimentare și grăsimea. După ce s-a uscat suprafața respectivă, acoperim cu făină și cu ajutorul unei lavete frecăm suprafețele. În cazul tigăilor și chiuvetelor, mișcările pot fi și circulare. 

În concluzie, curățarea suprafețelor din inox nu este deloc dificilă. Trebuie doar să găsim soluția potrivită.

Spor la treabă!

Toate comentariile