Curățarea fierului de călcat

Curățarea fierului de călcat

Depunerile de calcar, arsura sau alte tipuri de murdărie de pe talpa fierului de călcat pot afecta funcționarea acestuia, ducând la arderea țesăturilor.

În continuare vă prezentăm o metodă simplă și eficientă de curățare a tălpii fierului de călcat.

Avem nevoie de:

  • o lavetă din microfibră;
  • o tavă mai mare sau un lighean încăpător;
  • detergent pentru vase;
  • pastă de dinți fără particule abrazive;
  • câteva bețișoare pentru urechi.

Instrucțiuni

Ne asigurăm că fierul de călcat este decuplat de la sursa electrică și că este complet răcit. Diluăm 1-2 linguri de detergent pentru vase într-un bol cu apă călduță și înmuiem laveta de microfibră în soluția rezultată. Stoarcem ușor laveta și o întindem în tavă (sau în lighean), apoi așezăm fierul de călcat cu talpa pe lavetă. Lăsăm ca toate depunerile să se înmoaie timp de aproximativ o oră, apoi clătim laveta de săpun și o folosim pentru a șterge talpa fierului de călcat. 

În cazul în care au mai rămas depuneri, vom întinde puțină pastă de dinți pe zonele respective (inclusiv în orificiile de evacuare a aburului) și o vom lăsa să acționeze câteva minute. Cu ajutorul lavetei de microfibră vom freca ușor zonele cu depuneri, apoi clătim laveta și ștergem talpa cu aceasta. Orificiile de evacuare a aburului pot fi curățate de pasta de dinți cu ajutorul bețișoarelor de urechi. Resturile de pastă le putem înlătura după uscarea acestora pornind fierul de călcat și acționând funcția/butonul pentru abur.

Atenție! Atunci când curățăm talpa fierului de călcat, este recomandat să folosim doar lavete sau materiale din microfibră sau din bumbac (indiferent dacă aceasta este fabricată din inox, ceramică sau dacă este teflonată) pentru a evita zgârieturile. 

Toate comentariile