Gustare cu porumb copt

Gustare cu porumb copt

Fiind sezonul porumbului, ne-am gândit că ar fi potrivită o rețetă pentru o gustare de vară cu porumb copt. Este sățioasă, sănătoasă și ușor de preparat. Poate fi adaptată în funcție de ingredientele disponibile și/sau în funcție de gust. De exemplu, porumbul copt poate fi înlocuit cu porumb fiert, bagheta de pâine poate fi înlocuită cu orice tip de pâine sau putem adăuga orice alt ingredient dorim.

Ingrediente pentru 6-7 felii:

  • jumătate de baghetă de pâine tăiată felii;
  • 150 gr. brânză feta adusă la temperatura camerei;
  • 3-4 linguri brânză de vaci;
  • 4-5 căței de usturoi;
  • un știulete de porumb copt;
  • o roșie tăiată cubulețe sau 10 roșii cherry tăiate sferturi;
  • jumătate linguriță sare;
  • jumătate linguriță piper;
  • o linguriță ulei de măsline;
  • câteva frunze tocate de busuioc proaspăt.

Mod de preparare

Preîncălzim cuptorul la 200 de grade Celsius. Tapetăm o tavă cu hârtie pentru copt, așezăm feliile de pâine și cățeii de usturoi zdrobiți (dar nedecojiți) în tavă și o dăm la cuptor până când pâinea începe să se rumenească, iar usturoiul să se înmoaie (aproximativ 8-10 minute). 

Punem brânza de vaci într-un bol și o mixăm până capătă o consistență mai fină. Adăugăm brânza feta, mărunțită în prealabil, și usturoiul (tocat grosier după ce-l scoatem din cuptor). Folosind mixerul sau un blender vertical, amestecăm pentru a omogeniza compoziția. În cazul în care considerăm că amestecul este prea gros, putem adăuga 2 linguri de lapte dulce sau smântână dulce, apoi amestecăm.

Peste roșiile tocate adăugăm sarea, piperul, uleiul de măsline și le amestecăm. Separat, tăiem boabele de porumb de pe cocean.

Ungem feliile de pâine cu compoziția de brânză și adăugăm peste aceasta roșiile și boabele de porumb copt. Garnisim cu frunzele tocate de busuioc și gata, gustarea noastră este taman bună de servit!

Poftă bună!

Toate comentariile