
Marinadă pentru carne
În funcție de ingrediente, marinada oferă cărnii frăgezime și savoare, astfel încât până și cea mai fadă carne capătă gust. Vă prezentăm o rețetă de marinadă pe bază de bere neagră, potrivită pentru orice tip de carne și pentru orice metodă de preparare, fie la aragaz sau pe grătar.
Ingrediente
- 2-3 linguri ulei de măsline sau ulei de floarea soarelui;
- 440 ml bere neagră;
- 2 linguri sos de soia;
- 3 căței de usturoi zdrobiți în presă sau dați pe răzătoarea cu ochiuri mici;
- 2 linguri rase de zahăr brun;
- 1 linguriță praf de chili sau piper negru măcinat (cantitatea poate fi modificată în funcție de gust);
- 1 linguriță chimen măcinat;
- 1 linguriță boia afumată (opțional);
- 2 lingurițe sare.
Mod de preparare
Amestecăm toate ingredientele într-un bol. Adăugăm carnea în bol, apoi îl acoperim cu un capac flexibil (Flexipac) sau cu folie alimentară și îl dăm la frigider. Lăsăm să marineze între 1 oră și 12 ore. Cu cât lăsăm mai mult la marinat, cu atât carnea va fi mai fragedă. În final, scoatem carnea și o gătim în funcție de preferințe.
Toate comentariile