Plante pentru camere luminoase

Plante pentru camere luminoase

Dacă în trecut v-am povestit despre plante de interior cărora le place întunericul și semiumbra, astă vă prezentăm 5 plante de interior destinate camerelor luminoase.

1. Kalanchoe (Kalanchoe blossfeldiana)

Kalanchoe face parte din familia suculentelor și este o plantă perenă care are nevoie de temperaturi calde pentru a crește și înflori armonios (între 15 și 39 grade Celsius), fiind foarte sensibilă la frig. Aceasta trebuie poziționată într-un loc luminos, cu lumină naturală directă. Este recomandat să fie plantată în sol nisipos și în ghivece de teracotă prevăzute cu găuri pentru drenare. Între udări, pământul trebuie lăsat să se usuce deoarece umezeala ridicată poate duce la putrezirea rădăcinilor.

2. Aloe Vera (Aloe barbadensis)

Aloe Vera este o plantă ușor de îngrijit. Are nevoie doar de un ghiveci solid din teracotă prevăzut cu găuri pentru drenarea apei, care să poată susțină greutatea plantei și lumină naturală directă. Pământul trebuie păstrat umed.

3. Picior-de-elefant (Beaucarnea recurvata)

Această plantă se îngrijește precum o plantă suculentă. Este recomandată plantarea acesteia într-un ghiveci de ceramică cu găuri pentru drenare, în pământ de grădină amestecat cu nisip. Udăm planta aproximativ o dată pe săptămână, având grijă ca pământul să se usuce între udări deoarece tulpina bulboasă reține apă. Planta poate fi așezată în lumină directă sau parțială. Având o creștere lentă, aceasta trebuie replantată o dată la 2-3 ani.

4. Arborele de jad (Crassula argentea)

Arborele de jad este tot o plantă suculentă care are nevoie de lumină directă cel puțin 4 ore pe zi. Asemănător multor plante suculente, aceasta are nevoie de un ghiveci solid care să susțină în timp greutatea frunzelor cărnoase. Pământul se udă regulat, atunci când observăm că suprafața acestuia s-a uscat.

5. Planta Șarpe (Sansevieria trifasciata)

O altă plantă ușor de îngrijit este Planta Șarpe care poate crește atât în lumină directă, cât și în semiumbră. Substratul în care o putem planta trebuie compus din pământ de grădină și nisip. Asemănător plantei Kalanchoe, pământul trebuie lăsat să se usuce între udări.

Toate comentariile