Rețetă de ceai cu piersică
Vă prezentăm o rețetă delicioasă de ceai cu piersică, servit cu multe cuburi de gheață, excelent pe timp de vară.
Ingrediente pentru 2 porții:
Pentru prepararea piersicii:
- 100 ml. apă;
- o piersică bine coaptă;
- 3-4 lingurițe de zahăr, în funcție de gust și de dulceața piersicii.
Pentru prepararea ceaiului:
- 450-500 ml. apă plată (îmbuteliată sau filtrată, pentru un gust mai bun);
- 1 plic ceai negru;
- 1 plic ceai de mentă;
- 1 plic ceai de mușețel.
Pentru servire:
- cuburi de gheață;
- frunze de mentă proaspătă;
- câteva felii de lămâie.
Preparare:
Începem cu prepararea piersicii. Spălăm bine piersica și o tăiem în felii subțiri pe care le vom pune într-o tigaie, la foc mic, împreună cu zahărul și cu apa. După ce a dat în clocot, zdrobim bine feliile de piersică cu o lingură de lemn, pentru a elibera și mai multă aromă. După ce am zdrobit feliile de piersică, mai lăsăm pe foc 1 minut, amestecând din când în când. Oprim focul și lăsăm să se răcească.
Până se răcește piersica, preparăm ceaiul. Punem apa la fiert într-o cratiță și așteptăm să dea în clocot înainte de a adăuga pliculețele de ceai. Acoperim cratița și lăsăm la infuzat timp de 5 minute. Scoatem pliculețele de ceai și adăugăm piersica zdrobită. Amestecăm bine și lăsăm să se răcească.
După ce s-a răcit, strecurăm ceaiul printr-o strecurătoare fină sau printr-un tifon. Adăugăm într-un pahar câteva cuburi de gheață, o felie de lămâie, câteva frunze de mentă și turnăm ceaiul. Gata de servit!
Răcorire plăcută!
Toate comentariile