Rețetă de ceai cu piersică

Rețetă de ceai cu piersică

Vă prezentăm o rețetă delicioasă de ceai cu piersică, servit cu multe cuburi de gheață, excelent pe timp de vară.

Ingrediente pentru 2 porții:

Pentru prepararea piersicii:

  • 100 ml. apă;
  • o piersică bine coaptă;
  • 3-4 lingurițe de zahăr, în funcție de gust și de dulceața piersicii.

Pentru prepararea ceaiului:

  • 450-500 ml. apă plată (îmbuteliată sau filtrată, pentru un gust mai bun);
  • 1 plic ceai negru;
  • 1 plic ceai de mentă;
  • 1 plic ceai de mușețel.

Pentru servire:

  • cuburi de gheață;
  • frunze de mentă proaspătă;
  • câteva felii de lămâie.

Preparare:

Începem cu prepararea piersicii. Spălăm bine piersica și o tăiem în felii subțiri pe care le vom pune într-o tigaie, la foc mic, împreună cu zahărul și cu apa. După ce a dat în clocot, zdrobim bine feliile de piersică cu o lingură de lemn, pentru a elibera și mai multă aromă. După ce am zdrobit feliile de piersică, mai lăsăm pe foc 1 minut, amestecând din când în când. Oprim focul și lăsăm să se răcească.

Până se răcește piersica, preparăm ceaiul. Punem apa la fiert într-o cratiță și așteptăm să dea în clocot înainte de a adăuga pliculețele de ceai. Acoperim cratița și lăsăm la infuzat timp de 5 minute. Scoatem pliculețele de ceai și adăugăm piersica zdrobită. Amestecăm bine și lăsăm să se răcească. 

După ce s-a răcit, strecurăm ceaiul printr-o strecurătoare fină sau printr-un tifon.  Adăugăm într-un pahar câteva cuburi de gheață, o felie de lămâie, câteva frunze de mentă și turnăm ceaiul. Gata de servit!

Răcorire plăcută!

Toate comentariile