Rețetă: Somon cu stafide

Rețetă: Somon cu stafide

Astăzi, pentru a ne răsfăța cu o rețetă mai rafinată și arome mai deosebite, pregătim somon cu stafide la cuptor.

Ingrediente pentru 4 porții:

  • 2 linguri ulei de floarea soarelui;
  • o ceapă galbenă medie tăiată felii subțiri;
  • o frunză de dafin;
  • 35 gr. stafide;
  • 5 linguri rom negru;
  • 2 linguri suc de lămâie;
  • 4 fileuri de somon, a câte 100-150 gr. fiecare;
  • sare și piper.

Metodă de preparare

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius. Într-o tigaie, încingem uleiul la foc mic, apoi adăugăm ceapa, frunza de dafin, un praf de sare și lăsăm să se gătească până când ceapa prinde o culoare aurie închisă, amestecând continuu.

Adăugăm stafidele, două linguri de apă și gătim pentru încă 2-3 minute, amestecând din când în când. Potrivim focul la mediu spre mare, turnăm romul și gătim pentru 3-4 minute, amestecând mai viguros pentru ca alcoolul din rom să se evapore mai repede. Oprim focul și stropim totul cu sucul de lămâie, o lingură cu apă și apoi amestecăm pentru a le încorpora.

Tamponăm fileurile de somon cu câteva prosoape de hârtie, apoi le condimentăm cu sare și piper după gust. Introducem câte două fileuri în pungi pentru copt și cu ajutorul unei linguri introducem amestecul de ceapă și stafide în pungi, așezându-l pe lângă fileurile de somon, fără a le acoperi.

Legăm pungile la gură, le găurim în câteva locuri și dăm la cuptor pentru aprox. 15-20 minute. 

Somonul nostru este gata!
Îl putem servi alături de o salată verde asezonată cu suc de lămâie sau alături de garnitura Dvs. preferată.

Poftă bună!

Toate comentariile