Rețetă sos Pesto

Rețetă sos Pesto

Sosul Pesto este un sos foarte aromat, pe bază de busuioc, originar din Genova, Italia. Mai este denumit și Pesto alla Genovese. Sosul Pesto poate fi servit împreună cu paste, salate, sandvișuri, bruschete și chiar adăugat aluatului de pâine înainte de coacere. Rețeta noastră este simplă, dar delicioasă.

Ingrediente pentru o cană de sos (250 ml.):

  • 40 gr. frunze proaspete de busuioc;
  • 30 gr. semințe de pin;
  • 50 gr. parmezan ras;
  • 20 ml. ulei de măsline;
  • 2 căței de usturoi;
  • un praf sare.

Metodă de preparare

1. Într-o tigaie, rumenim semințele de pin la foc mic până capătă o culoare aurie, amestecând din când in când.

2. Punem semințele de pin rumenite și frunzele de busuioc într-un robot de bucătărie și le pulsăm de câteva ori. Adăugăm cățeii de usturoi și parmezanul ras și pulsăm din nou de câteva ori. Curățăm marginile vasului cu o spatulă pentru a readuce ingredientele în centru.

3. În timp ce robotul este în funcțiune, adăugăm uleiul de măsline, puțin câte puțin până folosim toată cantitatea. La final, adăugăm sarea și sosul nostru este gata!

Poftă bună!

Toate comentariile