Sacoșele termoizolante Epack

Sacoșele termoizolante Epack

Sacoșele termoizolante sunt prevăzute cu izolație termică și sunt folosite pentru a păstra alimentele reci sau calde pentru un timp mai îndelungat. Sunt ideale pentru a le folosi când mergem la cumpărături, la picnic sau atunci când vrem să transportăm alimente calde sau reci.

Sacoșele termoizolante Epack sunt impermeabile, menținând umezeala în interior, prevenind astfel udarea sau murdărirea celorlalte lucruri aflate în afara sacoșei. În plus, sacoșele termoizolante sunt reutilizabile, menținând costurile scăzute pe termen lung și reducând poluarea. Curățarea sacoșelor termoizolante se face ușor, fiind suficient să le spălăm cu puțin detergent de vase și apă călduță.

De ce este important să păstrăm alimentele reci

Alimentele ținute la temperatura camerei pentru un timp îndelungat se vor altera rapid din cauza bacteriilor, punându-ne sănătatea în pericol. Aceste bacterii se dezvoltă cel mai rapid la temperaturi cuprinse între 5 grade Celsius și 60 de grade Celsius (interval cunoscut sub numele de zona termică periculoasă). 

Nu doar bacteriile sunt periculoase pentru sănătatea noastră, ci și toxinele pe care aceste bacterii le elimină. Chiar dacă prin gătire sau încălzirea preparatelor vom distruge unele bacterii, toxinele eliminate de acestea nu vor fi distruse. De aceea, este foarte important să păstrăm alimentele în afara zonei termice periculoase. Astfel, este indicat să nu lăsăm alimentele la temperatura camerei mai mult de 2 ore, iar dacă temperatura camerei depășește 30 de grade Celsius, intervalul de siguranță se va reduce la o oră. 

Sacoșa termoizolantă Epack menține alimentele reci sau calde până la 2 ore, permițându-ne transportarea acestora în siguranță. Atunci când transportăm alimente reci, putem prelungi acest interval folosindu-ne de gheață sau pachete cu gel înghețat (de genul celor utilizate în lăzile frigorifice).

Toate comentariile