Supă cremă de linte

Supă cremă de linte

Lintea este un aliment bogat în proteine, fibre, fier și magneziu, având numeroase beneficii pentru sănătatea noastră. Așa că astăzi ne-am gândit să vă prezentăm o rețetă de supă cremă de linte, bună și pentru perioada postului.

Pentru această rețetă vom folosi linte roșie deoarece se fierbe mai repede, iar supa va fi mai cremoasă.

Ingrediente pentru 4 porții:

  • 200 g linte roșie, spălată în apă rece;
  • o ceapă galbenă de dimensiune medie, tocată cubulețe;
  • un morcov, tocat cubulețe
  • un ardei gras roșu, tocat cubulețe (opțional);
  • 3 căței de usturoi, feliați subțire;
  • 1/2 rădăcină de pătrunjel, tocată cubulețe;
  • 1/4 țelină mică, tocată cubulețe;
  • o roșie, tocată cubulețe;
  • 900 ml apă;
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui sau de măsline;
  • 1/2 linguriță chimen măcinat;
  • 1/2 linguriță boia de ardei dulce;
  • o frunză de dafin;
  • 1 lingură busuioc uscat;
  • mentă uscată, după gust;
  • sare și piper, după gust;
  • lămâie pentru servit.

Instrucțiuni de preparare

Într-o oală, încingem uleiul la foc mediu și adăugăm ceapa, usturoiul, morcovul, rădăcina de pătrunjel, țelina, ardeiul roșu și le vom căli pentru 5 minute. Adăugăm chimenul măcinat, boiaua, menta uscată, roșia, lintea și amestecăm. Apoi turnăm apa și lăsăm să fiarbă, amestecând din când în când.

După ce a dat în clocot, reducem focul și adăugăm busuiocul și frunza de dafin. Punem un capac și lăsăm totul să fiarbă până când lintea devine foarte moale. La sfârșit, adăugăm sarea și piperul după gust. Folosind un blender, pasăm totul până obținem o compoziție omogenă și fină.

Supa cremă se servește cu pâine prăjită și o felie de lămâie, iar persoanele care nu țin post pot adăuga o linguriță de smântână sau iaurt gras.

Poftă bună!