Supă marocană de năut

Supă marocană de năut

Bogată în arome, sățioasă, hrănitoare și potrivită pentru perioada postului, supa marocană de năut este perfectă pentru zilele friguroase.

Ingrediente (pentru 4 porții)

  • 2 linguri ulei de floarea soarelui;
  • 1 ceapă medie, tocată cubulețe;
  • 3 linguri rădăcină de țelină, tocată cubulețe;
  • 1 conservă (400 gr.) de roșii întregi, decojite;
  • 1 conservă (400 gr.) năut boabe;
  • 1 linguriță turmeric;
  • 1/2 linguriță scorțișoară;
  • 1 linguriță piper negru;
  • 1-1,5 L. supă fond/stock de legume;
  • 50-70 gr. linte roșie;
  • 1 mână fidea;
  • 1 mână pătrunjel proaspăt tocat;
  • sare după gust;
  • felii de lămâie pentru servit.

Prepararea supei

Tocăm cât de mărunt putem roșiile din conservă sau le pasăm într-un blender. Într-o oală încăpătoare, încingem uleiul la foc potrivit, apoi adăugăm ceapa, țelina, și le călim până se înmoaie, amestecând din când în când. Peste ceapă și țelină, adăugăm turmericul, scorțișoara, piperul și lăsăm să se gătească pentru încă 2-3 minute, amestecând continuu.

Adăugăm roșiile pasate, boabele de năut, supa fond de legume și lintea. Lăsăm să dea în clocot, apoi reducem focul și lăsăm să fiarbă până se înmoaie lintea , aprox. 20-30 minute.

În cazul în care roșiile sunt prea acre, putem adăuga câteva lingurițe de zahăr.

Spre final, adăugăm fideaua și mai lăsăm să fiarbă 5 minute, până se înmoaie și aceasta. Adăugăm sare după gust, adăugăm pătrunjelul și gata, supa este bună de servit! 

Pentru un gust mai deosebit, putem adăuga puțin suc de lămâie, proaspăt stors.

Vă dorim poftă bună!

Toate comentariile