3 idei pentru folosirea foliei de aluminiu

3 idei pentru folosirea foliei de aluminiu

Folia de aluminiu poate fi folosită în multe feluri și în afara bucătăriei. Iată câteva idei ce ne pot salva timp, bani și energie. 

1. Sporirea eficienței caloriferului

Pentru a pune în practică această idee, vom lipi folia de aluminiu (cu partea lucioasă în sus) pe o bucată mai mare de carton. Poziționăm panoul rezultat în spatele caloriferului. În acest fel, panoul va reflecta căldura caloriferului spre interiorul camerei (în loc să fie absorbită de perete). Pe timp de vara, putem folosi panoul cu folia de aluminiu în mașină, pe post de parasolar.

2. Curățarea grătarului

După ce am terminat de gătit la grătar, cât timp cărbunii sunt încă aprinși, punem o folie de aluminiu care să acopere grătarul în întregime. Căldura reflectată de folia de aluminiu va arde complet resturile alimentare lipite de grilaj ceea ce va înlesni curățarea acestuia. După răcirea grătarului, mototolim folia de aluminiu și o folosim pentru a freca resturile complet arse.

3. Protejarea pensulelor

Când avem de vopsit mai multe zile la rând, putem folosi folia de aluminiu pentru a proteja pensulele. Mai întâi îndepărtăm excesul de vopsea și apoi învelim pensula într-o bucată de folie de aluminiu, pe care o vom asigura cu un elastic la baza mânerului. În acest fel, pensula nu se va întări/usca și o vom putea folosi rapid a doua zi.

Toate comentariile