4 idei pentru folosirea foliei alimentare

4 idei pentru folosirea foliei alimentare

În general, folosim folia alimentară pentru a acoperi diverse alimente sau vase cu mâncare. Totuși, potențialul foliei alimentare este mult mai mare.

1. Acoperirea bancului de lucru

Atunci când lucrăm cu cocă sau orice alt tip de aluat, putem tapeta masa de lucru sau blatul bucătăriei cu un strat de folie alimentară, prevenind astfel murdărirea suprafeței. Pentru aderență sporită, înainte să să aplicăm folia alimentară, umezim ușor suprafața de lucru. 


Această tehnică este de mare ajutor mai ales când aluatul format trebuie să stea la frigider. Va fi suficient să împachetăm aluatul în folia întinsă pe masă, fără a mai fi nevoie să folosim un vas suplimentar sau o altă folie.

2. Acoperirea telefonului/tabletei

Dacă avem obiceiul să citim rețetele de pe telefon sau tabletă atunci când gătim, protejarea acestora cu o folie alimentară va preveni murdărirea dispozitivelor respective. Fără urme de grăsime sau mâncare lăsate de mâinile noastre, fără stropi, fără lichide vărsate din greșeală.

3. Ouă poșate

Pentru a obține cele mai frumoase ouă poșate, tapetăm un bol mic cu folie alimentară, spargem oul în bolul respectiv și apoi legăm capetele foliei, obținând astfel o mică punguță cu oul înăuntru. La final, introducem punguța respectivă într-o oală cu apă ce fierbe mocnit și lăsăm să se gătească timp de 5-6 minute. Oul își va păstra forma. 

4. Sigilarea sticluțelor cosmetice

Înainte să plecăm în vacanță, se recomandă etanșarea sticlelor de șampon, balsam și geluri de duș, pentru a preveni scurgerea acestora în bagaje. Pentru a etanșa o sticlă sau un recipient ce conține lichid, deșurubăm dopul recipientului, acoperim bine gura acestuia cu o bucată de folie alimentară și înșurubăm dopul înapoi. Simplu și eficient.

Toate comentariile