Nucile sunt bogate în nutrienți valoroși, inclusiv omega-3, proteine și antioxidanți. Cu toate acestea, conținutul lor ridicat de uleiuri naturale le face predispuse la râncezire, dacă nu sunt depozitate corespunzător.
- Depozitare nuci fără coajă: pentru a le păstra proaspete mai mult timp, nucile decojite se depozitează în pungi zippy, în frigider sau într-un loc răcoros. Este foarte important ca, înainte de a fi puse la frigider, miezul de nucă să fie uscat foarte bine. Pentru congelarea miezului de nucă se procedează la fel.
- Depozitare nuci cu coajă: dacă vrem să le păstrăm cât mai mult în coajă, nucile trebuie prima dată lăsate la uscat, apoi depozitate într-un loc uscat și răcăros. Fiind uscate prima dată, putem evita mai ușor râncezirea lor în locul unde le vom depozita. Este indicat ca nucile să fie puse în saci de pânză sau lădițe, pentru a permite circulația aerului, pentru evitarea umidității, care poate duce la mucegai.
















