epack

rețete

Poftă de dulce? Iată o rețetă care te învață să-ți faci propriile brioșe la tine acasă

Poftă de dulce? Iată o rețetă care te învață să-ți faci propriile brioșe la tine acasă

Ingrediente:

  • 250 g făină
  • 150 g zahăr
  • 2 lingurițe de praf de copt
  • ½ linguriță bicarbonat de sodiu
  • ¼ linguriță sare
  • 2 ouă mari
  • 120 ml lapte
  • 120 ml ulei vegetal (sau unt topit)
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 150 g ciocolată (sau fructe, nuci, în funcție de preferințe)
  • Forme din aluminiu pentru brioșe

Instrucțiuni:

  • Într-un bol mare, amestecă făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.
  • În alt bol, bate ouăle, apoi adaugă laptele, uleiul și extractul de vanilie. Amestecă bine! Toarnă această compoziție peste compoziția realizată mai sus.
  • Amestecă totul până când obții un aluat omogen.
  • Dacă dorești să adaugi bucăți de ciocolată, fructe sau nuci, acum e momentul.
  • Între timp, preîncălzește cuptorul la 180°C și pregătește formele din aluminiu pentru brioșe.
  • Împarte aluatul uniform în formele de aluminiu, umplându-le pănă la aproximativ 2/3 din capacitate pentru a permite creșterea brioșelor în timpul coacerii.
  • Introdu formele în cuptor și lasă-le timp de 20-25 de minute (sau poți folosi testul scobitorii – când scobitoarea introdusă în mijlocul brioșei iese curată, brioșele sunt gata).
  • Scoate brioșele din cuptor și lasă-le să se răcească în forme cel puțin 5 minute.

Sfat: pentru o varia rețeta, poți adăuga diverse arome sau ingrediente (cum ar fi scorțișoară, vișine din compot sau chiar legume, pentru o variantă sărată).

No results.