epack

sfaturi culinare

Află mai multe despre cum putem păstra corect mâncarea în congelator.

Află mai multe despre cum putem păstra corect mâncarea în congelator.

Depozitarea alimentelor în congelator este esențială pentru a preveni risipa și pentru a asigura păstrarea calității alimentelor.
Iată câteva sfaturi pentru o depozitare corectă:

  • Folosirea ambalajelor adecvate: pentru a ne asigura că alimentele sunt protejate, este necesar să alegem pungi rezistente cu sigilare perfectă. Înainte de sigilare, nu uităm să scoatem din pungi cât mai mult aer posibil.
  • Etichetare: pentru a putea urmări ce alimente trebuie consumate mai întâi, scriem pe ambalaj tipul alimentului și data la care a fost congelat. Pentru o mai bună organizare, păstrăm alimentele congelate recent în spate și cele congelate mai de mult în față.
  • Divizarea în porții: pentru a ne ușura treaba, când vine vorba de gătit, putem congela alimentele în porții individuale. Astfel, putem decongela mult mai ușor și repede doar cât avem nevoie.
  • Blanșare: înainte de congelare, legumele și anumite fructe, precum caise sau piersici, este indicat să fie scufundate 2-3 minute în apă clocotită, apoi în apă rece pentru a opri procesul de gătire. Scopul blanșării este de a distruge enzimele care pot cauza pierderea culorii, a texturii și a gustului în timpul congelării.
    Fructele de pădure, căpșunile, ananasul, mango sau papaya se pot congela normal: curățate, spălate, tăiate, uscate și apoi puse în pungi pentru congelator.

No results.