epack

rețete

Kleftico, o mâncare tradițională grecească ușor de preparat și absolut delicioasă

Kleftico, o mâncare tradițională grecească ușor de preparat și absolut delicioasă

Ingrediente:

  • 1,5 kg de miel (pulpă sau coaste)
  • 4 cartofi mari
  • 2 cepe mari
  • 4 căței de usturoi
  • 3 roșii
  • 100 ml de vin alb
  • 50 ml de ulei de măsline
  • Suc de la o lămâie
  • 1 linguriță de oregano uscat
  • 1 linguriță de cimbru uscat
  • 1 linguriță de rozmarin uscat
  • Sare și piper după gust
  • Frunze de dafin (opțional)
  • Hârtie de copt sau pungi pentru copt

Preparare:

  • Începe prin a curăța carnea de miel, apoi, taie în bucăți mari.
  • Într-un bol mare, amestecă carnea cu usturoiul tocat, sucul de lămâie, uleiul de măsline, vinul alb, oregano, cimbru, rozmarin, sare și piper. Acoperă bolul și lasă carnea la marinat timp de cel puțin 2 ore la rece.
  • Curăță și taie cartofii în sferturi și cepele în felii groase.
  • Preîncălzește cuptorul la 170°C.
  • Într-o pungă de copt sau pe o hârtie de copt, pune o parte din cartofi și ceapă, apoi adaugă o parte din carne și câteva felii de roșii. Adaugă în continuare straturi până cănd ai terminat ingredientele, apoi adaugă frunzele de dafin.
  • Dacă folosești punga pentru copt, închide cu clipsurile din pachet pentru o sigilare perfectă. Dacă folosești hărtia de copt, asigură-te că este prinsă bine.
  • Pune pachețetul de kleftiko într-o tavă sau într-un vas ceramic și lasă la cuptor pentru 3 ore.

Folosirea hârtiei de copt sau a pungilor pentru copt ajută la o gătire uniformă și la păstrarea aromelor la un loc. Super delicios și ușor de preparat.
Spor la gătit!

No results.